Rekoguiden

  • Rekoguiden

    Fakta & tips för en mer hållbar vardag

Rekoguiden

📋

Om Projektet

Rekoguiden är en introduktion till en lite skönare och grönare värld. I boken – som är en sorts “hållbarhet for dummies” – hittar den som vill leva lite mer reko lättsmälta fakta och tips för en mer schyst och hållbar vardag. Många av oss har – i ärlighetens namn – ganska risig koll på hur våra levnadsvanor påverkar Moder Jord och hur livet ser ut för de människor som jobbar med att producera maten, drycken och prylarna som vi i Sverige konsumerar. Varför är det till exempel dyrare med ekologisk mat och vad innebär egentligen rättvisemärkta varor? I Rekoguiden reds begreppen ut.

Boken tar upp konkreta hållbarhetstips för en vardag som många kan relatera till. Som till exempel vad som är bäst för miljön – en närodlad tomat eller en ekologisk tomat från Portugal. I Rekoguiden får vi veta mer om hur en KRAV-märkt banan kan påverka femåringars liv i Sydamerika. Och hur det där med köttfri måndag och fisande kossor hänger ihop.

Med en lättsam ton tipsar Rekoguiden om schyst konsumtion, och varje kapitel är rikt illustrerad.

Rekoguiden säljs idag på Designtorget och kommer att finnas till försäljning hos Sveriges bokhandlare i början av september. Boken ges ut av Kakao förlag i Malmö.

Exempel från
boken

Vill du ha en offert?

Har du ett uppdrag som du vill få en offert på?
Lämna några enkla uppgifter så hör vi av oss inom kort.

© 2017 Le Brand | Besöksadress: Gasverksgatan 20, 21129 Malmö | Le Brand är ett aktiebolag med organisationsnr: 556919-9614