IWitness – IKEA Foundation

IWitness

Grafisk profil

👤

Om Kunden

Upp till 100 IKEA-medarbetare får varje år besöka ett av IKEA Foundations välgörenhetsprojekt, som de driver i samarbete med UNICEF, UNHCR och Save The Children. Varje Ikea- medarbetare får sedan blogga om sina erfarenheter från resan och på så sätt sprida kunskap om hur man som Ikea- medarbetare kan vara med och göra skillnad för utsatta grupper som flyktingar, barn och kvinnor i tredje världen.

📋

Om Projektet

Uppdraget bestod av att ta fram en ny och tydligare profil för programmet och att dessutom ta bloggen in i 2010-talet. En logotyp togs fram och till detta en helt ny grafisk profil. Dessutom togs det fram ett kit som varje utvald medarbetare fick inför resan. Syftet var att förbereda medarbetarna inför resan och sedan på plats kunna använda sig av en handbok för att på bästa sätt dokumentera sina erfarenheter.Som en del av rekryteringskampanjen togs affischer fram och en speciell parallax-kampanjsajt gjordes för att engagera fler Ikea- medarbetare och öka kännedomen om IWitness programmet. Både internt och externt.

Le Brand bidrog med

  • Formgivning
  • Konceptutveckling

Vill du ha en offert?

Har du ett uppdrag som du vill få en offert på?
Lämna några enkla uppgifter så hör vi av oss inom kort.

© 2017 Le Brand | Besöksadress: Gasverksgatan 20, 21129 Malmö | Le Brand är ett aktiebolag med organisationsnr: 556919-9614